22 september, 2006

Kebabhatten™ möter konkurrens

Elände. Nu har det så hänt. Vår underbara och tyvärr icke ännu patenterade helhetslösning, Kebabhatten™ har nu mött konkurrens från inget mindre land än Amerika...

Vilseledande menyer

Ibland kan man ju bli riktigt upprörd. Hur många gånger har man inte gått och hoppats på att den lokala lunchrestaurangen skall förstå det smakfulla med kräft? Så en dag för inte så längesedan, det kan ha varit i januari 2005, står det plötsligt i menyn:


Inte farao var där någon jämra kräft med till den, i övrigt gräsliga, gösbiten!?

Dagens rätt

Dagens rätt: Tvångsmatad ripa med svålbräckt potatis och tomatfond

Betyg:
2/5

Kommentar:
Dagens lunch var ingenting annat än en besvikelse. Maten smakade likt något som katten drog in i farstun förra julen och samtalet med bordskamraterna var en katastrof.
Eftersom den större delen av medlemmarna av denna värdiga blogg ej idkade närvaro vid dagens lunchstund, avhandlades ej något av vidare värde. Jag tror jag måste skjuta mig ett tjog vildsvin som tröst under den kommande helgen.

Kvällens meny


Go´vänner! Helgen stundar och många går säkert i tankarna vad grytorna ska fyllas med.
Låt mig därför dela med mig av en av mina härliga fredagsmenyer.

Teaser:
Skinksnoppar med gräddstuvad kramdjursfyllning. Dryckestips: 4 öl.

Förrätt:
Kräm a´la forno med småsten från västkusten. Dryckestips: Champagne.

Huvudrätt:
Pudding fra jourden. Dryckestips: 3-4 liter valfritt rödtjut.

Efterrätt:
Moster Everts morots- och träbomb. (Serveras fesljummen med lika mängder vaniljvisp som keps.) Dryckestips: Äggtoddy.


Recept och instruktioner får ni lista ut själva. Jag tycker inte det passar med recept i en blogg som denna, där sanna matälskare samlas. Lite måste lämnas till våran enorma kunskap och kreativitet...

Låt det väl smakas!

Franska grodlår

Många jag har träffat genom åren på mina gedigna matresor har frågat om grodlår verkligen är gott. "Karl-Magnus" säger de, "hur tillreds dessa s k delikatesser?"
I de flesta fallen brukar jag givetvis rekommendera den klassiska franska varianten - den med rödlök, persilja, inlagd svällkropp och ostronfrikassée. Denna variant skall strängeligen avnjutas med en lagrad Madame de Coprefage (1924 eller 1925 - absolut inte den fruktansvärda årgången 1934, då ekfaten byttes ut mot enkla tunnor gjorda av tvinnat västkustskt fisknät - oh denna vulgära fisknyans!)





21 september, 2006

Raggmunk

Raggmunk, vad är det egentligen? Är det en mycket kåt och mycket religös person?